Kompressionsstrumpor (medicinska stödstrumpor)

Snygga medicinska kompressionsstrumpor av högsta kvalitet. Här finns medicinska kompressionsstrumpor både för män och kvinnor. Köp din medicinska kompressionsstrumpa av oss på Butik21: Vår hälsobutik på nätet erbjuder medicinska kompressionsstrumpor till bra priser med enkel beställning och snabba leveranser.
Kompressionsklass 1
Medel kompression
Kompressionsklass 2
Hård kompression
Hjälpmedel
till dina stödstrumpor
Våra medicinska kompressionsstrumpor uppfyller det medicinska systemet för kompressionsklasser och är tillverkade för att hålla kompressionen genom många tvättar. De kompressionsstrumpor du hittar hos oss är extra mjuka för att sitta skönt och behagligt mot din hud.

Medicinska kompressionsstrumpor eller stödstrumpor?

Medicinska kompressionsstrumpor är i stort sett samma sak som stödstrumpor men är mer använda inom vården. Då har man dels en annan typ av klassindelning. En medicinskt graderad kompressionsstrumpa har 15-21 mmHg i klass 1 och 23-32 mmhg i klass 2. En normal stödstrumpa har 18-22 mmhg i klass 1 och 22-27 mmhg i klass 2. 

Det vi kallar kompressionsstrumpor uppfyller kraven för medicinsk gradering av kompression. för att  hålla det lite längre spannet krävs en annan typ av stickning som gör strumpan mer tät och lite tjockare. En medicinsk stödstrumpa är alltså lite dyrare att tillverka än en vanlig stödstrumpa. 

Tack vare den annorlunda stickningen så håller kompressionen längre, fler tvättar, om man tvättar dem efter varje dag och låter dem hängtorka.  

Stödstrumpor däremot kallas många typer av strumpor med eller utan stöd. Det som är viktigt är att stödstrumpan har graderad kompression. Eftersom stödstrumpor inte är en skyddad titel kan vem som helst kalla vilken strumpa som helst för stödstrumpa. Det gör att du som köpare måste vara noggrann med vad du köper och ifrån vem. Om du köper stödstrumpor ser till att det alltid finns en uppgift om mmHg.

Butik21 - din specialist för friska ben & fötter