Stödstrumpor

Ta på dig dina stödstrumpor direkt på morgonen - så motverkar de trötta och svullna ben och fötter hela dagen. Stödstrumpor hjälper din kropp med blodcirkulationen så att hjärtat orkar pumpa upp allt blod från benen.

Stödstrumpor lindrar och minskar risken för åderbråck, något som kan göra ont och vara i vägen. Idag finns det stödstrumpor med roliga färger, i olika material och stödstrumpor för alla behov (se meny till vänster).

Kvinna
Stödstrumpor för kvinnor
Man
Stödstrumpor för män

 

Köpa stödstrumpor online – handla tryggt av butik21

Vi har ett brett utbud av stödstrumpor som håller hög klass och är väldigt prisvärda. Några varumärken är vi i princip ensamma om att erbjuda i Sverige. Hos oss hittar du varumärken som Jobst, Swedish Supporters och Doktorn Rekommenderar. Färgglada stödstrumpor har blivit väldigt populärt eftersom de ser ut som vanliga roliga, inspirerande och snygga strumpor.

Vi har även stödstrumpor i olika material - från bomull till bambu. Vill du ha eleganta stödstrumpor till fest eller lite uppklätt på kontoret så passar mikrofiber, letar du efter varma sköna stödstrumpor så finns det i ull. Välj själv vad som passar just dig bäst för tillfället.

Genom att ha möjlighet att välja vilken färg, form och design du vill ha på dina stödstrumpor gör att du faktiskt kan ha stödstrumpor vid varje tillfälle. Du behöver inte längre gå omkring i tjocka och varma stödstrumpor som bara påminner om sjukvården. Nu kan du välja om du vill ha rosa stödstrumpor när du sportar eller flyger, blå stödstrumpor när du jobbar eller är gravid - valet är ditt.

I princip alla våra stödstrumpor går att tvätta i maskin, ett rejält plus för att få ihop vardagen. Men kom ihåg att använda tvättpåse för nylonbaserade stödstrumpor.

Billiga stödstrumpor eller bra stödstrumpor?

När du köper stödstrumpor så är det viktigt att köpa rätt stödstrumpor för de behov du har. Ibland får vi frågan vilka stödstrumpor som är billigast eller vilka stödstrumpor som är bäst. Den frågan går inte att svara på utan att veta mer om vilka behov du som kund har. 

Pris och kvalitet är faktiskt ganska svåra begrepp. Vilken har bäst kvalitet och vilken är billigast om du jämför en plastpåse från mataffären som du köper för 1,50 och en kabinväska för 999 kr. Svaret kanske verkar uppenbart, kabinväskan har bäst kvalitet. Men om du ska köpa två liter mjölk är kabinväskan helt opassande och dyr. Råkar dessutom ena mjölkpaket gå sönder och läcker ut i kabinväskan kommer du ångra bittert att du inte bara tog en vanlig plastkasse.

Ska du däremot flyga till en annan stad och ta med en ömtålig bärbar dator, necessär och lite ombyte är en plastkasse helt oanvändbar eftersom det inte skyddar. Råkar du tappa plastpåsen så en after shave i necessären går sönder kommer du ångra att du inte investerade i en riktig kabinväska. Kommer du med en obrukbar dator som luktar parfym så kan hela resan vara förstörd. 

På samma sätt är det med stödstrumpor. De stödstrumpor som inte kostar så mycket passar dig som vill motverka svullna fötter och ben men inte har några medicinska behov. Vet du dessutom med dig att du sliter ut strumporna extra snabbt så kanske det inte lönar sig att investera i dyrare strumpor. Du kanske gillar terränglöpning och springer i sådan terräng att kvistar och grenar river i sportstrumporna så de går sönder.

Våra flygstrumpor är typexempel på strumpor som används vid ett tillfälle och sedan får ligga i byålådan till nästa tillfälle. Där kan det vara idé att köpa ett par stödstrumpor som inte är så dyra. Du kommer antagligen ha dem på planet dig och på planet hem. Sen ligger de i byrålådan till nästa resa. 

Om du däremot har medicinska problem och behöver exakt kompression under en längre period är medicinska kompressionsstrumpor den bästa investeringen. De håller kompressionen längre tid och har tåligare garn. Tar du dessutom hand om dina stödstrumpor genom att handtvätta dem varje kväll så blir en investering i riktiga kompressionsstrumpor det billigaste och bästa alternativet. 

Oavsett vad du har för behov och syfte med dina stödstrumpor så är det vikigt att du köper stödstrumpor med graderad kompression och väljer rätt storlek.

Butik21 - din specialist för friska ben & fötter